Proteinbarer

En proteinbar indeholder meget protein, og så er de rigtig gode og hurtige at spise. Du kan have proteinbarer med dig overalt, da de ikke fylder ret meget. De er derfor meget oplagte at have med til træning, hvor du kan have proteinbaren liggende i træningstasken.

Du kan få proteinbarer i mange forskellige udgaver. Der er proteinbarer med et rigtig højt indhold af protein. Så er der andre proteinbarer, som har et lavere indhold af kulhydrater. De kaldes low-carb proteinbarer. Så er der også proteinbarer, som er lidt mere usunde(højt sukkerindhold), men som så smager super godt. Der er rigtig mange muligheder med proteinbarer, og du har derfor en god mulighed for at finde en proteinbar, som passer præcist til dine behov.

En god tommelfingeregel hvis du er seriøs med din træning, er at finde en proteinbar med et højt indhold af protein og et lavt indhold af sukker. Så gør det heller ikke noget proteinbaren smager rigtig godt. Der findes mange forskellige smagsvarianter, så det er lige med at finde den rette smag i starten. Den finder du efterhånden, som du prøver de forskellige proteinbarer. Det er også muligt at købe prøvepakker, hvor du fx får flere forskellige proteinbarer, så du smage på en helt masse.

Hvordan smager en proteinbar?

Proteinbarer smager super godt, og det er noget af det, som jeg rigtig godt kan lide ved proteinbarer. De er altid en fornøjelse at spise en proteinbar, og de ryger rigtig hurtigt ned. De smage er chokolade, hasselnød, karamel, kokos og så er selvfølgelig Quest proteinbarer, som har alle mulige forskellige smagsvarianter. Her kan du fx få med æbletærte, peanutbutter, jordbær, lemon cream, vanilla, cinnamon, cookies & cream og meget mere. De super godt, og er rigtig populære.

Hvilken størrelse har en proteinbar?

Du kan proteinbarer i mange forskellige størrelser. De fleste proteinbarer vejer omkring 60-80 gram, hvor der er en 15-30+ gram protein. Så kan du også få enkelte proteinbarer, som vejer fra de 80-100 gram. Der er også nogle som vejer mere end 100 gram, men så er vi også ved at være over i et større måltid. Jeg kan personligt godt lide proteinbarer på en 80 gram. Jeg vejer selv et godt stykke over de 90 kg, og her passer en proteinbar på en 80 gram godt ind i mit daglige madindtag. Så mætter det også meget godt, så jeg ikke er sulten det næste stykke tid.

Hjemmelavet proteinbarer?

Jeg har selv haft rigtig stor med at lave mine egne proteinbarer. Det er super nemt, og så er det tit meget billigere, da ingredienserne ikke koster ret meget i forhold til hvad færdiglavet proteinbarer gør. Jeg plejer altid at lave hjemmelavet proteinbarer i stil med dem, som du ser i nedenstående video. Så jeg laver altid en stor portion, så jeg har til mange dage af gangen. Så kan du altid eksperimentere med dine hjemmelavet proteinbarer. Du kan fx tilsætte bær, nødder, chokoladeovertræk osv. Du kan også bruge forskellige typer proteinpulver.

Proteinbar og bodybuilding?

En proteinbar bliver spist rigtig meget af bodybuildere verden over. De er fyldt med massere af protein, som er utrolig vigtigt, hvis du vil have en lækker og veltrænet krop. Bodybuildere skal mange gange spise rigtig mange kalorier i løbet af dagen, og her kan en proteinbar under træning eller i en pause på arbejde hjælpe rigtig meget på det samlede indtag. Så får du ovenikøbet en masse protein indenbords.

Der er også rigtig mange bodybuildere, som fylder køleren op med proteinbarer, og så kan de ikke bare tage en når de har lyst. Der er også tit mange penge at spare på mængderabat, når du køber dem. Så er altid godt lige at holde øje med.

Hvor kan jeg købe en proteinbar?

Hvis du er interesseret i at købe en proteinbar, har jeg lavet en oversigt af proteinbarer, hvor de kan se de forskellige proteinbarer, hvor de kan købes og hvad de koster. Her kan du også finde prøvepakker med proteinbarer, hvis du er i tvivl om hvilken smag du vil have. Jeg har også skrevet lidt om proteinbarer før, under og efter træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *